A child-friendly informal garden in Dorset
A child-friendly informal garden in Dorset
A child-friendly informal garden in Dorset
A child-friendly informal garden in Dorset
A child-friendly informal garden in Dorset

Project Details

Client
Hugo Bugg Landscapes Ltd
Location
Dorset, UK
Completion date
2015

Project Description

Designed for a young family, this garden is a child-friendly informal space with a cottagey feel. A strong structure underpins the design with redesigned terracing built into the slope in order to successfully integrate house with garden. Pastel-coloured herbaceous perennials harmonise with the buildings on site and the blue lias stone terraces give a vernacular feel.

Pathways lead to the wooded areas and โ€œsecretโ€ routes abound to facilitate childhood adventure. Alder trees soak up excess water in boggy areas and the garden has been opened up to allow in more light.